Google+
Achtergrond

Just for Friends wijnen

Vitis Vinifera. Egypte. Dionysos. Grieken. Bacchus. Romeinen. Monniken. Kurk. Fles. Druifluis. Pasteur. Oenologie. Oude Wereld. Nieuwe Wereld.

De geschiedenis van wijn in een paar woorden verzameld. Er is zoveel over wijn geschreven. En er zijn zoveel ‘’kenners’’.  Belangrijkste blijft gewoon of je een wijn lekker vindt. Rode wijn, witte wijn, rosé of bubbels. Past deze wijn bij jouw smaak? Bij Just for Friends vind je het antwoord.

rode wijn

Neil Diamond begon ermee en UB40 had er een hit mee: rode wijn. Nog altijd de meest gedronken kleur wereldwijd. En inmiddels ook op vele continenten gemaakt.

Uiteraard vind je bij ons wijnen uit Oude Wereld landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Portugal. Maar we hebben ook mooi rood uit Zuid-Afrika, Australië, Chili en de VS.  Zelfs topwijnen uit Hongarije vinden de weg naar Just for Friends.

naar de rode wijnen


witte wijn

Bij witte wijn denken velen aan een zonnig terras met een wijnkoeler op tafel. Zomer dus. We hebben genoeg keuze om de glazen buiten te vullen.

Maar we hebben ook lekkere wijnen voor een gezellige avond thuis op de bank.  En niet te vergeten veel witte wijnen die heerlijk smaken bij het eten, of het nu voor, tijdens of na is.

naar de witte wijnen


rosé wijn

Al lang niet meer de zoete rommel van vroeger. Rosé wijnen worden steeds populairder door de verbeterde kwaliteit en veelzijdigheid.

Van het land of uit de zee, bij de BBQ of picknick. Een rosé past altijd. De Fransen drinken inmiddels meer rosé dan wit. Maar daar schijnt dan ook de zon meer dan bij ons.

naar de rosé


bubbels

Mousserende wijnen rukken op. Meer dan een derde van alle gedronken bubbels in Nederland is Prosecco. En ook de Spaanse Cava komt steeds meer op tafel in plaats van de klassieke Champagne.  

Geen nood, wij hebben alle drie in huis. Voor elke gelegenheid een andere fles.

naar de bubbels


specials

Hier vind je niet alleen onze tijdelijke wijn aanbiedingen. Dit is ook de plek om je in te schrijven voor een speciale Just for Friends wijn of wanneer we een bijzondere cuvée presenteren.

naar de specials