Google+
Achtergrond

Wijntest. Ontdek jouw smaakprofiel

Er zijn zo veel soorten wijn, maar wat vind jij nu eigenlijk lekkere wijn? Welke wijn past echt bij jou?

Om daar achter te komen hebben we de wijntest ontwikkeld. 

Nieuwsgierig? Klik op de knop 'Doe de test' hieronder om jouw smaak te ontdekken.

Waarom een smaakprofiel?

Introfilm JFF from JustForFriendsWine on Vimeo.

Na een avond met veel verschillende wijnen, proeven en een kleine kater, kwamen we tot de conclusie dat het ontdekken van je smaak qua wijn makkelijker en sneller moet kunnen. Ons veredeld A-team ging aan de slag en na maanden van schaven en tweaken hadden we de oplossing: het smaakprofiel. Klinkt ingewikkeld en de techniek aan de achterkant is dat ook. Zelf ontworpen en daar zijn we best trots op.

Simpele wijntest

Maar we willen je niet lastig vallen met complexe algoritmes en formules. Belangrijker is dat we een toegankelijke wijntest hebben ontwikkeld op deze site, waardoor je makkelijk en snel kan zien wat jouw smaakprofiel is en welke soorten wijn bij je passen. Allemaal lekkere wijn uiteraard, zorgvuldig geselecteerd door onze vinoloog uit alle werelddelen. En door de uitgebreide informatie die wij bij onze wijnen presenteren loopt je bij het lezen gegarandeerd al het water al in de mond. Digitale voorpret, die het moment van proeven zal versterken als je jouw lekkere wijn hebt besteld.

Wetenschappelijk onderbouwd

De enige, echte wijntest in Nederland, gebaseerd op de theorie van smaakprofessor Dr. Peter Klosse, een bekende naam in de wereld van de gastronomie. Naast eigenaar van restaurant De Echoput, is Klosse ook oprichter van de Academie voor Gastronomie. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht op zijn proefschrift over smaak, in het bijzonder de combinatie tussen wijn en spijs. Onze wijntest is niet alleen wetenschappelijk verantwoord dus, maar ook nog leuk en leerzaam om te doen. Via jouw antwoorden uit de wijntest, bepalen we welk smaakprofiel bij jou hoort. Hierdoor kunnen we je precies die soorten wijnen aanbieden die bij jouw smaak passen.

Meer weten? Klik dan hier voor uitgebreide achtergrondinformatie.