Google+
Achtergrond

Proeverij Rotterdam 06-07-2013

Het publiek luistert aandachtig naar Vik

De witte wijn proeverij bij restaurant La Enoteca in Rotterdam was een geslaagde middag vol mooie wijnen en lekkere hapjes. In de lommerijke patio van het restaurant aan de Eendrachtsweg, trapte JustforFriends oprichter Vik af met een uitleg van het JustforFriends concept en het unieke smaakprofiel (http://www.justforfriends.nl/smaakprofiel/uitleg-smaakprofiel). Via iPads konden deelnemers ter plekke onze smaaktest doen en gelijk de wijn die bij hun smaak past proberen.


Een greep uit de selctie witte wijnen

Het team van La Enoteca (http://www.laenoteca.nl) onder leiding van eigenaar Lou Borrani zorgde de hele middag voor geweldige hapjes die de witte wijnen uitstekend aanvulden. Met behulp van de aanwezige proefformulieren gingen deelnemers fanatiek aan het proeven en probeerden in eigen woorden hun ervaringen te noteren.

Of je smaak nu fris, vol of stevig was, voor iedereen was er wijn om te proeven en je eigen smaak te ontdekken of avontuurlijk je smaakgrenzen te verleggen. Een frisse doordrinker uit de Languedoc, een volle Beerenauslese uit Oostenrijker of de favoriet onder velen, een stevige Premier Cru Chardonnay uit de Bourgogne. De kelen werden in elk geval goed gesmeerd en aan het begin van de avond nam iedereen een beetje wijzer qua smaak tevreden afscheid.