Google+
Achtergrond

Proeverij

Vinoloog Antoon tijdens de wijnproeverij in Maastricht

Je smaak ontdekken met onze test en online die wijnen bestellen die perfect bij jouw smaak passen is erg handig. Maar je wilt soms ook wel eens weten wat je in jouw glas gaat krijgen voordat je bestelt. Dat kan, want wij organiseren regelmatig proeverijen op lokatie. Zo kan iedereen veel verschillende wijnen proeven en zijn of haar smaak nog verder ontwikkelen.

Slurpen, gorgelen, spugen, voor een keer mag het allemaal. Zo leer je wat ons betreft het beste proeven. Doorslikken mag natuurlijk ook. De kans dat je een van onze wijnen te lekker vindt om weg te spoelen, is namelijk erg groot.

Bij Just for Friends proeverijen draait het niet alleen om kijken, ruiken en proeven. Uiteraard blijft dit een geweldige ervaring, vol nieuwe plekken en nieuwe smaken. Bij ons gaat het ook om nieuwe vrienden maken. Je deelt jouw passie met andere wijnliefhebbers van Just for Friends, of ze nu nieuw zijn in de wijnwereld of al veel wijnen hebben geproefd. 

Dat is het mooie van een proeverij, samen leer je meer dan alleen. Maar pas op, als je eenmaal wijn hebt ontdekt, is er geen eind in zicht. 

Kijk hier voor een verslag van proeverijen die we al hebben gedaan. Je bent altijd welkom op een van onze proeverijen. Houdt ons via Facebook in de gaten voor de meest actuele agenda. 

Wil je zelf een proeverij organiseren en wil je dit met ons samen doen? Graag. Neem contact op via het contactformulier en samen maken we er graag een memorabele avond van.


Je wijnvoorkeur ontdekken via de smaaktest

Proeverij Cörverspleinfeesten Maastricht

19 augustus 2012. Tropische temperaturen aan de Maas. Uitgerekend op de warmste dag van 2012 hield Just For Friends een wijnproeverij tijdens de Cörverspleinfeesten in Maastricht. Tussen diverse kraampjes met heerlijk eten, hadden we uitgepakt met ons nieuwe assortiment Just for Friends wijnen.

De dapperen die de hitte hadden getrotseerd, konden eerst op een iPad de smaaktest doen, en hun  wijnvoorkeur ontdekken via ons unieke smaakprofiel. Ook hier weer veel verrassende reacties bij de uitkomst. "Ik drink eigenlijk alleen maar Chardonnay, maar dit vind ik ook heerlijk", was er zo een, waarna het gekoelde glas rood (!) van Casa Ermelinda uit Portugal er vervolgens goed in ging.